Sälja

Funderar du på att sälja?
Det finns många anledningar till att man vill sälja sin bostad. Kanske har barnen flugit ut eller så har ni blivit fler. Eller så har ni bestämt er för att gå skilda vägar. Oavsett anledning så är det ett stort beslut.


Vi på HAGAB fastighetsbyrå har stor respekt för detta och ser till att du känner dig trygg hela vägen. Så här går det till när du väljer att sälja genom oss.

1. Kontakta oss
När du har kontaktat oss så träffas vi och diskuterar hela affären helt förutsättningslöst utan några förpliktelser. Du får då möjlighet att lära känna oss och om du tycker att det känns bra går vi vidare.
Sätt dig gärna ner och fundera lite på vad du har för frågor innan mötet. Vi kommer att ge dig all information som du behöver och vår ambition är att du skall känna dig trygghet i ditt beslut. Alla frågor är lika viktiga för oss.

2. Prissättning
Om du har bestämt dig för att ge oss uppdraget att sälja din bostad så kommer vi hem till dig. Vi går igenom alla allt som rör fastigheten/bostadsrätten, bl. a. ritningar, tomtkartor, lånehandlingar, servitutsavtal och vi gör även en sammanställning av dina driftskostnader. Vi hjälper sjävklart till med råd, rekommendationer och kontakter, men viktigt för oss är att vi gör det vi är duktiga på, att förmedla hem och få nöjda kunder.

3. Styling
Att använda sig av Homestyling är självklart valfritt. Om ni väljer att anlita en stylist så bokar vi en tid tillsammans och ni går gemensamt igenom vad som bör ändras i er bostad inför fotografering och visning, allt för att göra bostaden så tilltalande som möjligt för kunderna och på så sätt ge en god förutsättning för att erhålla ett så bra pris som möjligt.

4. Försäljning/Marknadsföring
Vi fotograferar din bostad och sätter samman text och bilder för annonsering på hemnet/internet och vår hemsida samt annonsering i dagspressen. Vi anlitar en professionell fotograf och fotograferingen ingår i vårt arvode. Om du vill ha en diskret försäljning och inte vill annonsera din bostad har vi ett stort kundregister att tillgå.

5. Visning
Tillsammans bestämmer vi lämpliga tider för visning.

6. Kontraktsskrivning
 När säljare och köparen är överens om att ingå avtal, upprättar vi de nödvändiga handlingarna, såsom köpekontrakt, köpebrev, överlåtelseavtal, likvidavräkning m. m.