Köpa

Vill du köpa din drömbostad?
Det finns många anledningar att köpa ny bostad. Man kanske bor hemma, hyr bostad, vill ha större eller mindre, byta boendeform eller någon annan anledning. Fördelen att köpa sin bostad äger du ditt eget boende, betalar till sig själv och många gånger får du också en rejäl värdestegring. Du har kanske möjlighet till eget garage, uteplats och trädgård. Många gånger blir månadskostnaden inte mycket högre än i en hyreslägenhet. Har du barn, finns det många andra fördelar med egen bostad.

Men att köpa sitt boende innebär också att ta många viktiga beslut. Klarar vi av det ekonomiskt?
Vad händer om vi upptäcker dolda fel? Är priset rätt? Ja, frågorna är många och vi hjälper dig gärna att besvara dem. Vi har lång erfarenhet och kan hjälpa dig att besvara dina frågor så att du känner dig trygg i ditt köp.

Så här kanske det går till:

1. Välj det område som du är intresserad av
Se dig gärna omkring i området. Vilka affärer finns i närheten? Vilka skolor och förskolor? Hur är kommunikationerna?

2. Visning
På visningen presenterar vi bostaden. Du får också möjlighet att ställa frågor och du får en utförlig beskrivning av bostaden.

3. Budgivning
Om ni är flera som är intresserade av samma objekt blir det ibland budgivning. Vi erbjuder så kallad transparent budgivning, vilket innebär att all budgivning presenteras för köparen när affären är klar. Det är alltid säljaren som bestämmer vem som skall få köpa bostaden och därför är det inte självklart att det blir den som bjuder högst som bli den slutgiltiga köparen.

4. Kontrakt
När säljaren har bestämt sig är det dags att skriva kontrakt. Genom att du anlitar en auktoriserad mäklare är du säker på att kontraktet upprättas på ett korrekt sätt.

5. När affären är avslutad
Vi kommer att höra av oss några veckor efter avslutad affär för att höra om du är nöjd och om det är några frågor som har dykt upp under resans gång. Vi vill gärna ha nöjda kunder och långsiktiga relationer.