Sälja

Hur går en bostadsaffär till?

Ingen affär är den andra lik men jag följer en metodik för att du ska få bästa möjliga pris. Nedan ser du stegen som bostadsaffären vanligen består av.

Steg 1 - Första kontakten - besök med fri värdering

Jag gör en värdering av din bostad och berättar hur det går till att sälja den. Har du speciella önskemål tar jag hänsyn till dem. Sedan får du en offert av mig. När du beslutat att anlita mig tecknar vi ett förmedlingsuppdrag och lägger upp en plan för försäljningen. Vi går igenom tid för visningar och datum för köparens tillträde.

Steg 2 - Insamling av fakta om bostaden - styling - fotografering

Jag samlar in fakta om bostaden och kontrollerar alla uppgifter. En tydlig objektsbeskrivning upprättas. Planskiss och ritningar produceras. Min stylingkonsultation ger dig råd hur bostaden blir extra snygg. Därefter kommer min fotograf och tar proffsiga bilder. Jag spelar också in en video med guidad tur i bostaden. Den kan användas för marknadsföring via kanalerna i sociala medier.

Steg 3 - Marknadsföring och visning för spekulanterna

Annonseringen anpassas för att din unika bostad ska synliggöras för så många spekulanter som möjligt. Det ger det bästa priset. Intressenterna i vårt spekulantregister hälsas särskilt välkomna till visning via telefon, sms och mejl. Jag håller privata visningar eller öppna visningar, så många som behövs tills ditt önskade resultat uppnåtts. För att skapa trygghet under budgivningen håller jag tät kontakt med samtliga budgivare och med dig som säljare. Tryggheten är grunden för en lyckad affär.

Steg 4 - Bostaden säljs

Vi träffas; köpare, säljare och mäklare och påtecknar köpehandlingar. Köparen betalar handpenning. När samtliga villkor i köpeavtalet är uppfyllda bokar jag tid för tillträde med säljarens och köparens bank. Dagen vi bestämt träffas vi och skriver på likvidavräkningen. Banken löser bort lånen på bostaden och resterande pengar sätt in på ditt bankkonto. Därefter får köparen får nycklar till bostaden.

Steg 5 - Efterservice - Är du nöjd med allt?

Om du önskar hjälper vi till med skatteberäkning samt deklaration av din försäljning. Vi kontaktar dig och gör en uppföljning samt försäkrar oss om att du är en nöjd kund.