Ägirgatan 6

Öster Mälarstrand

Fantastisk 3:a på populära Öster Mälarstrand med låg avgift

Nu ges chansen att förvärva denna fantastiska trea på Öster Mälarstrand byggd 2020 med närhet till centrum, badplatser och härliga grönytor. Bostaden har bra axialitet som erbjuder utsikt eller en glimt mot vackra Mälaren från samtliga rum. En lägenhet du inte vill missa, välkommen på visning!
  • Pris: 3 175 000 SEK
  • Pristyp: Pris
  • Rum: 3
  • Boarea (BOA): 75 kvm
  • Avgift: 4 125 SEK/månad
  • Våningsplan: 4 av 6

Fastighetsmäklare

Nina Ekberg

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information

Planlösning

Beskrivning

TILLFÄLLE! Nu ges chansen att förvärva denna fantastiska trea på Öster Mälarstrand byggd 2020 till ett pris under marknadsvärde. Bostaden har bra axialitet som erbjuder utsikt eller en glimt mot vackra Mälaren från samtliga rum.

Här bor du i ett luftigt och fint läge med den ombonade kvartersgården utanför dörren som öppnar sig mot kajstråket och löper från Steam Hotel ut till vackra Notuddsparken. I nära omgivning finns det mycket som lockar i området för lediga dagar. Här erbjuds härliga promenadstråk intill Mälaren och småbåtshamn, restauranger och den populära Poesiparken där barnen trivs som allra bäst.

Den välplanerade och inbjudande hallen välkomnar både boende och gäster med praktiskt och snyggt klinkergolv samt gott om förvaring i hel garderobsvägg. Från hallen nås den helkaklade gästtoaletten och det rymliga badrummet med takdusch innanför glasväggar och goda tvättmöjligheter samt lägenhetens första sovrum med utrymme för dubbelsäng och en mindre kontorsdel om så önskas – utmärkt för dig i behov av en arbetsyta hemma. 

Vidare in i lägenheten öppnar härliga och sociala ytor upp och du möts av ett tidlöst kök i öppen planlösning mot vardagsrum med full utrustning och plats för matbord vid fönster med fantastisk utsikt över Mälaren. De öppna ytorna mellan kök och vardagsrum skapar härlig rymd – perfekt för sociala tillställningar med familj och vänner under alla årstider. Härifrån når du även det andra sovrummet och den perfekt placerade inglasade balkongen som kan nyttjas året runt tack vare extra isolering – en underbar plats att umgås på och njuta av solen från tidig lunch tills det att solen går ner. 

Utöver allt detta finns gott om förvaring i källarförrådet som tillhör lägenheten. Vid behov finns även möjlighet att hyra ett extra förråd till en låg avgift via föreningen. Cykeln parkerar du tryggt i föreningens generösa cykelrum med barnvagnsrum i nära anslutning och i källaren finns goda parkeringsmöjligheter för bilen. Här bor du i en stabil och mycket omtyck förening med god ekonomi, låga avgifter, gemensamhetslokal samt övernattningslägenhet som kan nyttjas av familj och vänner när de kommer på besök.

En fantastisk lägenhet med unikt läge på Öster Mälarstrand med närhet till centrum, badplatser och härliga grönytor. En lägenhet du inte vill missa, välkommen på visning!

Allmän information

  • Pris: 3 175 000 SEK
  • Pristyp: Pris
  • Antal rum: 3
  • Boarea (BOA): 75 kvm
  • Bostadsrättsförening: BRF Sirenen i Västerås
  • Lägenhetsnummer BRF: 0463-0001-1133-001
  • Andelstal: 1,43761
  • Fastighetsbeteckning: Sirenen 1
  • UppdragsID: G5X ZAT
  • Markägare: Föreningen äger marken

Byggnad

  • Allmän information Kommentar:
    Bostadsrättsföreningen Sirenen i Västerås äger fastigheten Västerås Sirenen 1 sedan 2018. 
    På fastigheten finns fler flerbostadshus med 70 bostadslägenheter, en uthyrningslokan, gemensamhetslokal samt förråd och garage.
    Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av MBF.
    Föreningen har även en egen hemsida för mer information www.sirenen.smartbrf.se
  • Byggår: 2020
  • Hiss finns: Ja
  • Utförda renoveringar:
    2020 - Inglasning av balkong
  • Uppvärmning och ventilation: Uppvärmning av huset sker via fjärrvärme. Fastigheten har mekanisk frånluft.
  • TV/Internet beskrivning:
    Kabel-tv via Telia, grundutbud ingår i månadsavgiften.
    Bredband via Telia, Trippel play, 100 Mbit ingår i månadsavgiften.
  • Övriga utrymmen i föreningen:
    Till lägenheten finns ett källarförråd.
    Cykelrum finns att tillgå. 
    I föreningen finns övernattningslägenhet och gemensamhetslokal att tillgå.

Energideklaration

  • Energistatus: Energideklaration ej utförd

Övrigt

  • Övrigt:
    Budgivning 
    Vid budgivning så följer Bostad Västerås gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till fastighetsmäklaren, som löpande redovisar samtliga bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren har dock lagstadgad rätt att besluta om att alla bud inte ska redovisas under budgivningens process, vilket kan medföra vissa avvikelser från utgångspunkten. Fastighetsmäklaren måste även överlämna en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud och tidpunkt för bud. Säljaren har fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Inte förrän köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har ett bindande avtal träffats. Om fastighetsmäklaren tar emot ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats har mäklaren skyldighet att framföra budet till säljaren. Vi publicerar slutpriset efter avslutad bostadsaffär på samtliga säljsajter vi samarbetar med. 
    
    Undersökningsplikt
    Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Kontakta din fastighetsmäklare på Bostad Västerås för mer information.
    
    Energideklaration
    Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, ventilation och isolering. Det är lagstadgat att säljaren ska tillhandahålla en energideklaration till spekulanter. Kontakta din fastighetsmäklare på Bostad Västerås för mer information. 
    
    Ersättning för annonsering på Hemnet 
    Försäljningssamarbetet mellan Hemnet och mäklarbranschen innefattar i huvudsak två olika delar:
    
    1. 30% av kostnaden för Hemnet Bas går tillbaka till det mäklarkontor där din mäklare arbetar i form av en administrationsersättning. Denna ersättning utgår alltid för arbetet mäklaren utför kring din annons på Hemnet.
    
    2. Om mäklarkontoret har tecknat avtal med Hemnet om samarbete kring tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).
    
    Läs mer på https://www.hemnet.se/
    artiklar/guider/2021/02/19/forsaljningssamarbete
    
    Information om behandling av personuppgifter
    Du finner information om hur vi hanterar dina personuppgifter som köpare, säljare och spekulant på följande hemsida.
    www.gdpr.kundenssida.se

Ekonomi

  • Månadsavgift: 4 125 SEK/månad
  • Ingår i avgiften: Uppvärmning, Vatten , Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg
  • Avgiftsförändringar:
    Enligt samtal med föreningen 2022-04-06 finns inga framtida avgiftsändringar eller större underhåll beslutade.

  • Hushållsel: 400 SEK/månad
  • Försäkring: 200 SEK/månad
  • Summa driftkostnad: 600 SEK/månad
  • Antal personer i hushållet: 3

  • Överlåtelseavgift: 1 208 SEK
  • Pantsättningsavgift: 483 SEK
  • Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

  • Boendekostnadskalkyl:
    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

Är pantsatt

Parkering

    • 38 st - Garageplatser (10 av dessa utgör laddplatser och en MC-plats), 1 200 kr/mån. (Kö enligt samtal med föreningen 2022-04-06) Eldplatserna debiteras efter förbrukning.

Rumsbeskrivningar

  • Från gatan tar vi hissen direkt från markplan till bostaden. Här välkomnas vi in i en rymlig och ljus hall som erbjuder plats för avhängning av ytterkläder direkt innanför dörren och i en hel garderobsvägg. Snyggt mörkt klinkergolv som övergår till ekparkett. Till vänster i hallen finns en toalett med klinkergolv och kaklade väggar - perfekt som gästtoalett. Till vänster i hallen ligger lägenhetens andra toalett med snyggt klinker på golvet och kakel på väggarna. Här finns en takdusch innanför glasväggar, toalett, kommod och spegelskåp. Egen torktumlare och tvättmaskin med arbetsbänk och skåp ovan.
    De två sovrummen ligger avskilt ifrån varandra. Det största med plats för dubbelsäng nås från hallen. Bra förvaring innanför tre garderober. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Härligt stort fönster som ger en glimt av Mälaren.
    
    Vidare in i lägenheten öppnar härliga sociala ytor upp  med vardagsrum och kök i öppen planlösning som skapar en härlig rymd. Ljust kök med vit spårad lucka, mörk laminatbänkskiva och matchande vitt kakel. Här finns plats för matbord.  Köket är utrustat med ugn och mikro i högskåp, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Plats för matbord vid fönster.
    Vardagsrummet har plats för en stor soffa. Här finns utgång till den perfekt placerade inglasade balkongen med plats för soffgrupp eller matbord. Här kan du njuta av solen och den vackra utsikten mot Mälaren från lunch till kväll. Balkongen är extra isolerad så den kan användas året om.
    
    Från vardagsrummet nås sovrum två . Här finns plats för säng och skrivbord eller en mindre dubbelsäng. Parkettgolv och målade väggar.
    
    Utöver allt detta finns gott om förvaring i källarförrådet.

Området

Området
Ett av Västerås mest intressanta och nyaste bostadsområden. Här finns det möjlighet till ett sjönära boende i ordets rätta bemärkelse. Bor man på Öster Mälarstrand har man nära till bad, skridskoåkning och småbåtshamn. Området erbjuder utöver närheten till Mälaren även trevlig natur. På Öster Mälarstrand finns både bostadsrättslägenheter och hyreslägenheter representerade.
 
Kommunikationer
Avstånd till city ca 2 km.
Buss till city ca 5 -10 min.
Cykel till city ca 10 min.
Buss nr 2 går till Öster Mälarstrand.

Service
I närheten finns Lidl och Viksängs centrum med dagligvaruaffärer, post, apotek och restaurang.

Dokument & Länkar

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt