Malgomajvägen 21, lgh. nr 2316 1901-0097

Årsta

Varmt välkommen till denna trevliga ljusa lägenhet om 2 r o k med charmigt burspråk i Årstaberg , som ligger högst upp i huset, insynskyddad balkong i söderläge. Lugnt o stilla läge på ostörd återvändsgata, några minuter till Årstaberg med goda kommunikationer med pendeltåg, tvärbana och bussar.
 • Pris: 2 875 000 SEK
 • Pristyp: Utgångspris
 • Rum: 2
 • Boarea (BOA): 57 kvm
 • Avgift: 3 675 SEK/månad
 • Våningsplan: 3 av 3

Auktoriserad Fastighetsmäklare/Ekonom

Hans Fredblad

Kommande visningar

4 juni, 2023. 13:00 - 13:30.
ALLMÄN Visning Välkommen
5 juni, 2023. 18:00 - 18:30.
ALLMÄN Visning Välkommen

Boka visning

Malgomajvägen 21, lgh. nr 2316 1901-0097, Årsta
Datum:
Tid:  
Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. GDPR *
* Obligatoriskt

Planlösning

Beskrivning

Varmt välkommen till denna trevliga ljusa lägenhet om 2 r o k med charmigt burspråk i Årsta/Årstaberg, som ligger högst upp i huset med en trevlig insynsskyddad balkong i solsäkert söderläge. Lugnt o stilla läge på ostörd återvändsgata, några minuter till Årstaberg med goda kommunikationer med pendeltåg, tvärbana och bussar. Stabil förening om 119 lägenheter med god och välskött ekonomi.
Lägenheten ligger högst upp i låghus med fritt bra läge.

INNEHÅLLER

VARDAGSRUM - rymligt vardagsrum med parkettgolv och trevligt burspråk och utgång till balkong i solläge söderläge. Insynsskyddat läge.

KÖK - stort bra kök med matplats och parkettgolv. Kyl, frys, diskmaskin, elspis allt i rostfritt.

ENTRÈ/HALL - möblerbar hall med plats för kläder/skor m.m samt klinkergolv.

BADRUM - kaklat badrum med klinkergolv och fönster, wc, handfat och dusch.

SOVRUM - stort sovrum med garderobsvägg och parkettgolv.

ÖVRIGT - källarförråd samt matkällare, tvättstuga, cykelrum. Det finns övernattningslägenhet att hyra.

TILLTRÄDE EFTER ÖVERENSKOMMELSE.
Kontakta fastighetsmäklare Hans Fredblad 070-3162520 om ni har frågor eller för personliga visning

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla. På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer de flesta. Årsta Torg på cykelavstånd med affärer och restauranger.
Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegymn med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken. Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård, Årstaskolan (F-9), Skanskvarnsskolan (F-6) och nybyggda Sjöviksskolan (F-9). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekalkyl och ytterligare information.
Uppgifter angående bostadsytan är baserad på säljarens uppgifter och har kontrollerats med föreningen. Bostadsytan kan av olika skäl vara felaktig. Om köparen anser att ytan är av stor betydelse för köpet bör köparen därför utföra en uppmätning av lägenheten.
BUDGIVNING:
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren vill sälja. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren redovisar budgivningen och budgivarnas namn.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal har undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
FÖRSÄLJNING FÖRE VISNING:
Ibland kan ett bud inkomma före planerad visning. Mäklaren är skyldig att framföra budet till säljaren. Säljaren avgör om de skall acceptera budet eller ej. Det är att rekommendera, att samma dag som visning sker, gå in på Hemnet för att försäkra sig om att fastigheten finns är till salu. Säljaren avgör om mäklaren, i samband med ett bud som läggs före planerad visning, skall kontakta övriga spekulanter. Säljaren kan även ge mäklaren direktiv att avböja samtliga bud före visning.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. 
Kontakta oss för boendekalkyl och ytterligare information.
KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp och noga läsa igenom årsredovisning och stadgar. Dessutom rekommenderar vi köpare innan kontraktsskrivning att ta kontakt med föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare information om föreningen och lägenheten.

Allmän information

 • Pris: 2 875 000 SEK
 • Pristyp: Utgångspris
 • Antal rum: 2
 • Boarea (BOA): 57 kvm
 • Bostadsrättsförening: Brf Ånimmen
 • Lägenhetsnummer BRF: 2316 19001-0097
 • Andelstal: 0,80825
 • Andelstal insats: 0,80825
 • Andel av BRF:s nettoskuldsättning: 288 056 SEK
 • Nettoskuldsättning kommentar:
  2022- 12-31 Befintliga lån minus kassa m.m.
  Skuld per kvm ca 4548 kr/kvm
 • UppdragsID: GSE W65
 • Markägare: Marken är tomträtt

Byggnad

 • Allmän information Kommentar:
  Allmänt om föreningen
  
  Brf Ånimmen bildades år 2008 och förvaltas av Riksbyggen med hela 119 lägenheter, varav ca 6 st hyresrätter resten bostadsrätter samt 24 st uthyrningslokaler. Hyresrätterna ska anses vara en dold tillgång då de säljs när hyresavtalen sägs upp och blir en intäkt till föreningen. Föreningen amorterade av 18 miljoner kronor våren 2019 och sänkte därmed sin belåningsgrad. Låg belåningsgrad om 4743 kr per kvm. Lägenhetens nettoskuldsättning ca 325 443 kr. Överlåtelseavgift erlägges av köparen. Pantsättningsavgift erlägges av köparen.
  
  Föreningen
  Byggnadsår 1951-52, Ombyggnadsår 1995. Uppvärmning Fjärrvärme
  
  Brf Ånimmen från 2008 förvaltas av Riksbyggen med 119 lägenheter, varav ca 6 st hyresrätter resten bostadsrätter, samt 24 st uthyrningslokaler. Hyresrätterna ska anses vara en dold tillgång då de säljs när hyresavtalen sägs upp och blir en intäkt till föreningen. Föreningen amorterade av 18 miljoner kronor våren 2019 och sänkte därmed sin belåningsgraden. Föreningen har beslutat att se över energiåtgärder samt skalskydd i närtid (enligt uppgift av styrelsen 2023-02-01).
  Tomträtt
  Föreningen innehar tomten med tomträtt, omförhandlades senast 2020-12-31 med löptid om 10 år.
  Avgiftsförändringar
  För att hålla jämnt tempo med den allmänna prisökningen har föreningen som grundregel att höja avgiften med ca 2 % vartannat år.
  Föreningen har inga planer på avgiftshöjning i februari 2023, bevakning sker i ekonomin och förändringar i omvärlden följs upp regelbundet (enligt uppgift av styrelsen 2023-02-01).
  Genomförda renoveringar
  Stambyte - 1996
  Byte av elstigar - 1996,Infogning av aluminiumprofiler kring fönster och balkongdörrar - 1996, Tilläggsisolering av vindar - 2010, Byte av portar och entréer - 2011, Indragning av bredband - 2011, Byggnation av tvättstuga - 2011,, Installation av nytt låssystem APTUS - 2015, Ventilation - 2013, Dagvattenledningar - 2015, Ventilation - 2013, Dagvattenledningar - 2015, Trefas med ny elcentral installerat - 2021, Installation eluttag på balkonger - 2022,
  2022 byggdes en källarlokal om till en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster med tillhörande bastu
  Internet och tv
  Föreningen har 2 st leverantörer i fastigheten, ComHem och Ownit.
  SVT1, SVT2, SVT24, SVT Barn, Kunskapskanalen, kanal 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, ATG Live och Lokal-TV ingår (abonnemangsfritt och digitalt) i ComHems basutbud. För att kunna se det digitala grundutbudet krävs det att det finns ett antennuttag att koppla in tv:n till. Styrelsen anser att den långsiktiga lösningen är att säga upp avtalet och gå över till bredbandsTV. Om någon boende funderar på att göra om sitt avtal så rekommenderar styrelsen att man skaffar en box som stödjer bredbandsTV. I månadsavgiften ingår bredband 700-1000/700-1000 från Ownit. Obligatoriskt abonnemang för bredbandet måste tecknas med Ownit. Medlem får stå för eventuell routerkostnad. Abonnemang för IP-TV går att lägga till på egen bekostnad.
  Gemensamma utrymmen
  Tvättstugan har tre stationer med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp vardera, samt en större grovtvättmaskin för till exempel mattor, med tillhörande större torkskåp. Tvättstugan bokas med hjälp av brickan till respektive medlems port och bokningssystemet finns i entrén till tvättstugan. Stort cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren i det mest centralt belägna huset. Grill- och sittmöjlighet finns på föreningens båda innergårdar. Vidare finns en övernattningslägenhet och bastu.
  Parkering
  Föreningen har 31 utomhusparkeringar samt 5 garage för uthyrning samt en parkeringsplats reserverad för ett bilpoolsföretag. Den som hyr ut sin lägenhet i andra hand erbjuds inte parkeringsplats och den som hyr i andra hand erbjuds inte heller p-plats. Priset för parkeringsplats är 570 kr per månad, där är kötiden någonstans mellan 1 och 2 år vanligtvis. Garagen kostar 1102 kr/månad men de är färre och kön är betydligt långsammare. I övrigt gäller boendeparkering med taxa 4 i området via Stockholm Stad. Ägande: Juridisk person godkänns ej. Delat ägande godkänns. Lägsta ägarandel är 10%.
  Överlåtelseavgift 1313 kr, debiteras köparen. Pantsättningsavgift 525 kr, debiteras köpare.
  Pantsättningar Bostadsrätten är pantsatt.
  Under 2019 amorterades två lån om totalt 18 mkr. Hösten 2020 höjdes månadsavgifterna med 2%. För att hålla jämnt tempo med den allmänna prisökningen har föreningen som grundregel att höja avgiften med ca 2% varannat år. Nästa höjning blir i juli 2022.
  Under 2021 har trefasel installerats. Samma elektriker kommer att installera eluttag på våra balkonger under 2022. Förutom det planeras inga större arbeten eller reparationer utöver den långsiktiga underhållsplanen. En sammanfattning av underhållsplanen ligger under fliken "Underhållsplan - översikt". Nyligen utförda arbeten är bland annat utbyte av alla fönster i gatuplan tillhörande hyreslokaler och källare samt installation av energisnåla, rörelsekänsliga armaturer i alla portar, trappuppgångar, gemensamma utrymmen och källargångar och -förråd.
  Föreningen övergick från och med 2017 till redovisningssystemet K3. Därför har styrelsen i samråd med Riksbyggens ekonomer valt att ta en administrativ förlust under 2016 på drygt 21 miljoner kronor. En kostnad som redan betalats, som rör de stora markarbeten som genomfördes under 2013-2015. Se mer ingående förklaring nederst på sidan.
  Tvättstugan har tre stationer med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp vardera, samt en större grovtvättmaskin för till exempel mattor, med tillhörande större torkskåp. Tvättstugan bokas med hjälp av brickan till respektive medlems port och bokningssystemet finns i entrén till tvättstugan. Grill- och sittmöjlighet finns på båda gårdarna.
  I månadsavgiften ingår värme, vatten samt bredband 700-1000/700-1000 från Ownit. Abonnemang för bredbandet måste tecknas med Ownit, även om det är kostnadsfritt. Medlem får stå för eventuell routerkostnad. Abonnemang för IP-TV går att lägga till på egen bekostnad. Kön till parkeringsplats ligger på runt 1-2 år, men är helt avhängigt hur många som flyttar eller säger upp sina platser. Kötiden till garageplats är avsevärt längre, då det bara finns fem garage.
  Stort cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren i det mest centralt belägna huset. Husen är byggda mellan 1948 och 1952. Hissar finnes ej. Radiatorerna har tvårörssystem. Vi har trefas i lägenheterna.
  
   Styrelsen tog beslutet att övergå till redovisningsprincipen K3 under verksamhetsår 2016 vilket innebär att föreningen i framtiden kan fördela större underhållskostnader över deras tekniska livslängd. Beslutet togs att ej antedatera för verksamhetsår 2015 gällande underhåll för dränering. Beslutet grundades på att det endast skulle vara en bokföringsmässig förändring som inte påverkade föreningens kassaflöde.
  I K2, den redovisningsprincip som föreningen tidigare låg i, var underhållsarbetet inte klassificerat som en standardförbättring och därmed belastade kostnaden resultatet. För att bostadsrättsföreningen ska få göra en uppdelning av kostnad för underhåll genom avskrivning så krävs det att arbetet är en standardförbättring och inte ett underhåll som föreningen är tvungen att utföra på grund av att något är uttjänt.
  Exempel på en standardförbättring är vid fönsterbyte; om föreningen har 2-glas fönster och det är dags att byta pga. att fönstren är uttjänta. Styrelsen beslutar att installera till 3-glas istället för 2-glas fönster. Då kan mellanskillnaden argumenteras för att det bör räknas som en standardförbättring för fastigheten och dess kostnad kan då göras avskrivning på. Resterande kostnad klassificeras som underhåll och belastar då årets resultat när arbetet utförs.
  Dock så ska även aspekten av vad som är standard idag inräknas, är ex. 3-glas standard idag så innebär det att vid ovan exempel så blir det inte en förbättring vid byte till 3-glas utan endast till dagens standard och därför ej avskrivningsgiltig.
 • Byggår: 1950
 • Hiss finns: Nej

Energideklaration

 • Energideklaration utförd: 4 maj 2012
 • Energistatus: Energideklaration är utförd
 • Energiprestanda, primärenergital: 136 kWh/m²
 • Besiktningsman: Lars Johan Lindberg

Ekonomi

 • Månadsavgift: 3 675 SEK/månad
 • Ingår i avgiften: Uppvärmning, Vatten , Varmvatten, Kabel-TV, Internet

 • Hushållsel: 600 SEK/månad
 • Försäkring: 125 SEK/månad
 • Summa driftkostnad: 725 SEK/månad
 • Antal personer i hushållet: 2

 • Överlåtelseavgift: 1 350 SEK
 • Pantsättningsavgift: 525 SEK
 • Överlåtelseavgift betalas av: Köpare

 • Boendekostnadskalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt