Hjortmossegatan 78

Hjortmossen

Hiss. Stor, inglasad balkong. Garage- & parkeringsplatser finns i föreningen (även till elbil & MC)

Tvårummare i attraktiv Brf. Det mesta inom promenadavstånd inkl. välsorterad livsmedelsbutik, pizzeria, konditori mm. Gym, bastu, gästlägenhet m.m. finns i föreningen.
Denna bostad förbereds för försäljning. Vid intresse; skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig när säljaren är redo.
  • Pristyp: Högstbjudande
  • Rum: 2
  • Boarea (BOA): 52,5 kvm
  • Avgift: 3 552 SEK/månad
  • Våningsplan: 2 av 6

Ansvarig fastighetsmäklare, vd, grundare

Vera Lisenstedt

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information
Vy mot inglasad balkong
Stor inglasad balkong med eluttag, rullgardiner och matta
Fräschya ytskikt!
Vy från vardagsrumsöppning. Stora fönsterpartier samt infällda LED-spotlights i tak
Detaljbild på golv i vardagsrum samt på köksbord
Tvättmaskin ingår i köpet
Trappor går helt att undvika tack vare hiss och posten levereras till postfacken på entréplan
Ett av föreningens två garage
Gammal bild från tidigare uppdrag i aktuell byggnad
Gammal bild från tidigare uppdrag i aktuell byggnad
Föreningens låga byggnader
Föreningens låga byggnader
Föreningens gym
Föreningens gästlägenhet
Föreningens gästlägenhet
Föreningens gästlägenhet
Föreningens gästlägenhet
Föreningens gästlägenhet
Föreningens gästlägenhet
Hjortmossens utomhusgym

Planlösning

planskiss, ej exakt

Beskrivning

Ytterst trevlig tvårummare om ca 53 kvm belägen på behagligt våningsplan och då våning 2, dvs en bostaden som nås smidigt såväl via trapporna eller via hissen och då undvika trappsteg helt och hållet, vilket kan vara bekvämt vid in-/utflytt, tunga matkassar eller när musklerna tryter efter ett träningspass i föreningens gym eller utomhusgymmet uppe på höjden. Som pricken över i så finner ni även en tilltagen och inglasad balkong i härligt söderläge och med matta på golv, eluttag (perfekt till mobilladdare eller till minikylskåpet för lata dagar på balkongen) och rullgardiner - för de varma sommardagarna när solen skiner som mest eller när man vill titta på en film på tv ute på balkongen; bara för att man kan och vill. Dessutom erbjuder lägenheten renoverade ytskikt i kök, hall, sovrum och vardagsrum inkl. att öppningen mellan hall och vardagsrum har breddats. Därtill har säljaren investerat i LED-belysning (med dimmer) i nästan hela bostaden, varför elräkningarna varit ytterst låga trots att bostadsrätten även har en egen tvättmaskin (ingår). Önskar ni en tvättstuga så finns det flera i föreningen och närmaste är belägen i källaren. Men åter till bostaden där ni även har ett ytterst smakfullt moderniserat kök med köksbänkskiva i ek, kaklad vägg i kalksten vid köksbänk och med med bänkbelysning installerad under väggskåpen. Jordfelsbrytare och jordade eluttag har satts in utöver enhetligt parkettgolv (ek) som harmonisear fint med ekbänkskivan i köket. Även hallen har fått en röd tråd och då kalkstenen från köket som upprepas närmast ytterdörren, med dörrkamera (entrédörren har portlås). Samtliga rum har vitmålade väggar utöver tapetserad fondvägg med dimbara LED-spotligts för läcker stämningsbelysning. Allt som allt i en ytterst attraktiv bostadsrättsförening och där det i månadsavgiften ingår värme, vatten, TV, internet och elnät utöver att föreningen fakturerar hushållselen, varför ni slipper teckna separat avtal för detta. I föreningen finner ni även garage, parkeringsplatser, gym, bastu, pingisrum, hobbyrum, två miljöstationer, övernattningslägenhet, HSB-sal samt samlingslokal utöver tvättstugor samt grillplats med lekplats på innergården och cykelgarage. Åker ni kollektivtrafik så går flera linjer i omgivningarna.

Här bor ni i ett populärt och lugnt område med konditori Ritz direkt utanför såväl som välsorterade Hemköp, en enklare kiosk med paketutlämning samt en pizzeria, men även kanske Trollhättans största utomhusgym. Ska ni ut och röra på er så har ni ca 5 minuters promenad till kanalen med dess vackra promenadstråk, ca 10 minuter till centrum/högskolan och vill ni ta bussen in så finner ni ofantligt många busslinjer som stannar ca 75 m/380 m från bostaden beroende på linje. Bekvämt och smidigt läge med andra ord.

Allmän information

  • Pristyp: Högstbjudande
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Antal rum: 2
  • Boarea (BOA): 52,5 kvm
  • Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen:
    I kontrolluppgift från föreningens förvaltare nämns endast "area", ej vilken typ av area som syftas.
  • Bostadsrättsförening: HSB Brf Grevsågen i Trollhättan
  • Lägenhetsnummer BRF: 205
  • Andelstal: 0.3909%
  • Andel av månadsavgift: 0.3909%
  • Andelstal kommentar:
    I kontrolluppgift från föreningens förvaltare uppges endast "andelsvärden", vilket får antas vara andelstalet.
  • Andel av BRF:s nettoskuldsättning: 35 564 SEK
  • Nettoskuldsättning kommentar:
    Beräkningen är utförd på senast tillgängliga årsredovisning (2022) och på bostadens "andelsvärde".
  • Fastighetsbeteckning: Hjortmossegatan 76-86
  • UppdragsID: GQP 67N
  • Markägare: Marken är tomträtt

Byggnad

  • Allmän information Kommentar:
    Föreningens fastigheter Stämporten 1, Grevsågen 2 och 3 är belägna på adresserna Hjortmossegatan 78-132 i Trollhättan och är upplåtna med tomträtt. På fastigheterna finns 6 st bostadshus i 4 och 6 våningar med 20 trappuppgångar. Den totala bostadsytan uppgår till 14 460 kvm. Föreningens 245 st. bostadsrätter fördelar sig enligt följande: 71 st. 1 rum och kök, 98 st. 2 rum och kök, 74 st. 3 rum och kök samt 2 st. 4 rum och kök. I föreningen finns även 7 st. lokaler om totalt 687 kvm. Därutöver finns det garageplatser samt parkeringsplatser utöver gemensamma utrymmen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägget och föreningen godkänner delat ägande mellan mor/far och dotter/son. Minsta ägarandel är 10 %. Uppvärmning sker genom fjärrvärme och ventilation sker i form av frånluft. Detta är en HSB-förening vilket innebär att en köpare behöver teckna medlemskap i HSB, vilket kostar 500 kr i inträde och återfås i sin helhet vid utträde. Därutöver finns en mindre kostnad som varierar beroende på region.
  • Byggår: 1961
  • Hiss finns: Ja
  • Utförda renoveringar:
    2022 - Gästlägenhet. Byte låscylindrar för alla lägenhetsdörrar, lokaler, källardörrar och andra dörrar i allmänna utrymmen. Målat om cykelrum och expeditionen, samt källare och tvättstugor i A- samt D-huset och nytt cykelställ med tak utanför A-huset. 
    2021-2022 - Bytt låssystem till entrédörrar.  
    2021 - Målning källare i hus B, C och E. Målning av trapphus i hus A, B, D och E. Byte av vissa källardörrar. Golvvård i alla 20 trapphus. Relining avloppsstammar i Stämporten/Garaget. 
    2020-2021 - Måla samtliga trapphus och utfört relining av höghuset. Byte av några källardörrar.
    2020 - Nya lägenhetsytterdörrar i Stämporten (säkerhetsdörrar).
    2019 - Relining A-E husen samt relining förskolan Ekorren. Lekplatsen har rustats upp med nya lekredskap och ny belysning. Laddstolpar har installerats för el-bilar på 8 st parkeringsplatser. 
    2018 - Byte av takfläktarna i Stämporten. Relining i C-huset. Byte el central pizzeria. Relining av spillvattenrör på förskolan Ekorren. Reparation av garageport. 
    2017 - Nytt bokningssystem för tvättstugor, garage och gym samt bytt ut dörrarna för det nya tvättbokningssystemet. Relining avloppsstammar under A-huset på Hjortmossegatan 94-106. Bytt belysning i källargångarna och elektriska timers på vinden. Nytt bastuaggregat. 
    2012-2013 - Utbyggnad och inglasning av balkonger och uteplatser. Renovering av lokal (pizzerian). 
    2011 - Renovering av källartrappor, lagning av sockelputs samt ommålning av p-platser.
    2010 - OVK med godkänt resultat.
    1995 - Takbyte Stämporten. Nya lägenhetsdörrar i A-E husen.
    1994 - Stambyte. Takbyte A-E husen.
  • Kommande renoveringar:
    Såsom alla centrala fastighetsägare så behöver föreningen avskilja dagvatten från avloppsvatten och i samband med detta så kommer föreningen utföra en del arbeten på gården. När detta kommer ske och omfattning vet föreningen inte i dagsläget, enligt kontakt med föreningen 2023-03-10. I övrigt ska dränering ses över och åtgärdas vid behov såväl som tegelfogar och fönster (sistnämnd byte eller renovering).
  • TV/Internet beskrivning:
    Tv-kanaler, basutbud, från Tele2.
    Bredband, fiber (500/500), från Telenor ingår i avgiften (säljaren behöver ändå säga upp avtalet innan utflytt och köpare aktivera det).
    Tv-kanaler, basutbud, från Tele2.
    Bredband, fiber (500/500), från Telenor (medlemmen behöver säga upp avtalet innan utflytt).
  • Övriga utrymmen i föreningen:
    I föreningen finns garage, parkeringsplatser, gym, bastu, pingisrum, hobbyrum, två miljöstationer (en mot garagebyggnaden och en mot Hemköp), övernattningslägenhet (se nedan), cykelrum/barnvagnsrum i varje hus och HSB-sal (även kallad samlingslokal). Tvättstugor finns i 4 av 6 huskroppar (ej i de korta byggnaderna) och dessa består av 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 2 torkrum (stora tvättstugan) samt av 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, och 1 torkskåp (lilla tvättstugan). D-huset erbjuder två tvättstugor, samt en tvättstuga med särskild tvättmaskin för mattor. Möjligheten att med kort varsel boka tvättid är god. Finns tillgång till föreningens gym (ny utrustning 2020). Tillgång till grillplats med lekplats på innergården och cykelgarage. Nybyggd (-22) övernattningslägenhet på ca 80 kvm med ingång från gaveln mot gästparkeringen (Hjortmossegatan 124) och med övernattningsmöjlighet för 4-6 st. personer. I övernattningslägenheten finns köksdel, sovdel och en del med soffa/soffor utöver toalett med dusch och den kostar 350 kr/natt att hyra och är rök-, och djurfri och inga nötter/frön får tas in i gästlägenheten. Det finns ett matkällarförråd till samtliga lägenheter utöver det vinds- eller källarförråd som hör till respektive lägenhet.

Energideklaration

  • Energideklaration utförd: 24 november 2020
  • Energistatus: Energideklaration är utförd
  • Specifik energianvändning: 130 kWh/m²
  • Energiprestanda, primärenergital: 101 kWh/m²
  • Energiklass: D

Ekonomi

  • Månadsavgift: 3 552 SEK/månad
  • Ingår i avgiften: Uppvärmning, Vatten , Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg
  • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften:
    Tv-kanaler, basutbud, från Tele2. 
    Bredband, fiber (500/500), från Telenor (medlemmen behöver säga upp avtalet innan utflytt).
  • Avgiftsförändringar:
    Föreningen höjde avgifterna med 2,5 % vid årsskiftet -23/-24 och årskiftet innan dess med 3 %. I dagsläget (2024-02-21) finns det inga beslut/diskussioner om avgiftsförändringar enl. kontakt med föreningen.

  • Årlig elförbrukning: 1 000 kWh/år
  • Antal personer i hushållet: 2
  • Kommentar:
    Hushållsel och försäkring är inte att anses som en driftkostnad på bostadsrätter enligt senaste praxis, dock har vi valt att redovisa kostnaden. Hushållsel ca 91 kr/månad inkl. kostnad för elnät och bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften. Försäkring har kostat ca 110 kr/månad. Driftkostnaderna avser personliga kostnader och baserat på två personer i hushållet.

  • Överlåtelseavgift: 1 433 SEK
  • Pantsättningsavgift: 573 SEK
  • Överlåtelseavgift betalas av: Säljare

  • Boendekostnadskalkyl:
    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

    • Föreningen har olika typer av parkeringsplatser (med/utan motorvärmare samt några laddplatser, totalt 140 st) utöver garageplatser (88 st) och MC-platser. Se årsredovisning för antal. Det är separat kö till samtliga. Kötiden är inte lång enligt kontakt med föreningen 2024-02-22 och en medlem kan själv sätta sig i den digitala kön via Mina sidor på HSB.se.
    • Typ: P-plats
    • Kostnad: 160 SEK/månad
    • Har separat kö: Ja
    • Typ: P-plats
    • Kostnad: 225 SEK/månad
    • Har separat kö: Ja
    • Har strömuttag: Ja
    • Typ: Garage
    • Kostnad: 450 SEK/månad
    • Har separat kö: Ja
    • Typ: P-plats/Laddplats för elbil
    • Kostnad: 375 SEK/månad
    • Har separat kö: Ja
    • Har strömuttag: Ja
    • Typ: MC-plats
    • Kostnad: 245 SEK/månad
    • Har separat kö: Ja
    • Typ: Mopedförråd
    • Kostnad: 110 SEK/månad
    • Har separat kö: Ja

Rumsbeskrivningar

  • HALL :
    Parkettgolv (ek) samt kalksten närmast ytterdörren. Målad fondvägg vid hatthylla (ek). Målade väggar. Agnes tak samt dimbara LED-spotlights. Förvaring i 3 st garderober, 1 st linneskåp och 1 st. städskrubb.
  • KÖK :
    Parkettgolv (ek). Tapetserad fondvägg, i övrigt målade väggar. Agnes tak med dimbara LED-spotlights. Målade köksluckor, diskbänkskiva i ek, kalkstenskakel vid diskbänk på vägg. Spis, spisfläkt, kyl/frys samt diskho. Dimbar bänkbelysning.
  • BADRUM :
    Våtrumsmatta på golv. Helkaklade väggar. Handdukstork, tvättmaskin (toppmatad, 7 kg), duschhörna med glasdörr. Toalettstol, handfat samt badrumsskåp. Dimbara LED-spotlights.
  • VARDAGSRUM :
    Parkettgolv (ek). Målade väggar och tapetserad fondvägg. Dimbara LED-spotlights vid fondvägg. Agnes tak.
  • SOVRUM :
    Parkettgolv (ek). Målade väggar och tapetserad fondvägg. Agnes tak. Dimbara LED-spotlights på två zoner för huvudbelysning och fondvägg. Förvaring i två garderober.
  • UTFÖRDA FÖRBÄTTRINGAR :
    2018 - Byte tvättmaskin. Renovering vardagsrum inkl. lagt in nytt ekgolv samt tapetsering fondvägg och målat väggarna. Installation av LED-spotlights i tak mot fondvägg. Installation jordfelsbrytare, el till balkong samt bytt ut eluttag till jordade uttag. Öppnat upp vägg mellan hall och vardagsrum.
    
    2011 - Renovering hall, kök och sovrum. Lagt in ekgolv, installerat LED-spotlights i tak, byte köksbänkskiva inkl. diskho. Satt in kalksten i kök och hall. Målat och tapetserat väggar. Jordning av samtliga eluttag i nämnda rum. Badrum fick en enklare facelift (blandare och duschvägg).
  • FEL/BRISTER I BOSTADEN :
    Det finns inga kända fel och/eller brister som säljaren känner till.
  • FÖRRÅD :
    Två förråd följer med bostadsrätten varav ett stort på vinden (ca 3 x 1,5 m, med gallerväggar samt hyllplan) samt ett fd matförråd i källaren och utan någon insyn.
    • Balkong:
      Stor inglasad balkong med söderläge och med eluttag. Fönster som går skjuta upp såväl som öppna in mot sig samt med lås och rullgardiner. Matta på golv.

Området

Behöver ni handla så ligger såväl Hemköp som Coop Närlivs inom kort promenadavstånd. Högskolan ligger inom 1 km m från bostaden och centrum med dess utbud av restauranger, barer, butiker, shopping etc. når ni inom 7-10 minuters promenadavstånd. Resecentrum ligger inom cykelavstånd och härifrån tar ni er enkelt vidare ut i landet såsom Göteborg, Vänersborg, Uddevalla etc. I området går flertalet busslinjer såsom linje 23, 24, 52, 631, 632 och 662. För senaste infon; besök västtrafiks hemsida. För den som uppskattar friluftsliv finns promenad- och joggingstråk i Hjortmosseparken såväl som runt älven. Hjortmosseparken är det största grönområdet i centrum och nyttjas flitigt för promenader, motionslöpning med mera och har i huvudsak karaktären av naturpark.
  • Kommunikationer:
    Önskar ni ta er runt bland stadsdelarna med buss är det ca 100 m till hållplatsen Hjortmosseporten där linje 23, 47, 93 går utöver diverse linjer från torget som ni når med en kort promenad. För den som kör bil så kommer ni uppskatta närheten till E45 utan att för den delen märka av ljudet från trafiken.
  • Karta

    Intresseanmälan

    Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
    * Obligatoriskt