Sälja

Som mäklare hjälper jag dig genom hela försäljningen av din fastighet. 

Så här går det till:

 1. Värdering. Fastigheten värderas så att du har ett bra underlag när priset sätts. Ett marknadsvärde tas fram utifrån skicket på fastigheten, läge och marknadsstatistik.
 
2. Intag. Tillsammans med dig samlar jag in de fakta om din fastighet som behövs för försäljningen. Detta innefattar allt från driftkostnader till planritningar. 
 
3. Fastighetsbeskrivning. All information om fastigheten presenteras i en fastighetsbeskrivning. Uppgifterna i fastighetsbeskrivningen används i annonsering på internet och i tidningar och är till för spekulanter.
 
4. Marknadsföring. Din fastighet marknadsförs i de medier som ger bäst effekt och som vi har kommit överens om. Det innebär annons på gramerskog.se och på hemnet.se samt i de medier som är relevanta.

5. Visning. Att visa byggnader är viktigt för de flesta intresserade spekulanter. Hur och när det görs planerar du och jag tillsammans..
 
6. Budgivning. Om det finns flera spekulanter på din fastighet blir det ofta en budgivning. Du hålls informerad om utvecklingen. Det är också du som bestämmer till vem du skall sälja. 
 
7. Kontrakt. När det finns en spekulant som du vill sälja till skrivs det ett köpekontrakt där hela köpet blir överenskommet.
 
8. Tillträde. Vid tillträdet byter fastigheten slutligen ägare. Du får slutbetalningen och köparen kan söka lagfart.