Köpa

Som mäklare hjälper jag dig genom hela köpet av en fastighet. 

Så här går det till:

1. Hitta
  - När du söker en fastighet är Hemnet det bästa verktyget. Där kan du lägga upp bevakningar så att du får information om de typer av fastigheter som du är intresserade av. 
  - När du hittar något intressant går du igenom fastighetsbeskrivningen. Den har alla viktiga fakta. De ytterligare frågor du har om fastigheten, dess ekonomi och köpeprocessen hjälper jag som mäklare att svara på.
2. Undersöka
  - Att titta på fastigheten är det första steget i din undersökning av den. Om den har byggnader ordnar jag som mäklare en visning. Är det en ren skogsfastighet så åker du ut och tittar på den. 
  - Som köpare har du en omfattande undersökningsplikt, vilket innebär att du anses ha gjort en fullständig granskning av fastigheten när du väl bestämmer dig för att köpa. Ta gärna hjälp om du inte tycker att du har tillräcklig kunskap. För byggnader finns det besiktningsmän. När det gäller skog kan en virkesköpare ge dig råd. 
3. Skriva
  - När du och säljaren kommit överens om köpet hjälper jag dig som mäklare med kontraktsskrivning, lagfarter och annat som hör till köpet.